Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

– Sier vel det meste at vi stadig skaffer flere

Sørby Utleie har klart å skape et aldri så lite utleieeventyr i Indre Østfold. Og med på veien følger trofaste hjullastere.

Martin Authen smiler lurt der han står ved hovedbasen i Spydeberg, en drøy halvtime fra Oslo. Siden 4 Tommer ble til Sørby Utleie i 2013, har selskapet hatt en eventyrlig vekst.

– Nå er vi 56 ansatte, og kommer til å omsette for rundt 250 millioner kroner i 2023. Vi har hatt en positiv kurve hele veien egentlig, sier Authen.

– Grunnen til at vi har lyktes, tror vi handler om kvalitet, service og tilgjengelighet. At vi er fleksible og tilgjengelige for kunden til enhver tid. Samt at vi har en moderne maskinpark som er godt utnyttet, fortsetter den daglige lederen.

Driftssikre og brukervennlige
Apropos maskinpark. Helt siden Sørby-gjengen startet med utleie av maskiner og utstyr, har de hatt et godt øye til Kramer-hjullastere.

– I dag har vi rundt 60 Kramere, inkludert noen teleskoplastere. Våre nyeste fikk vi senest for tre måneder siden, så det er noe vi ønsker å fortsette med, forteller Authen.

Men hva er det som gjør at utleieaktøren stadig henter inn nye Kramer-hjullastere til maskinparken?

– Vår erfaring er at det er veldig lite feil med dem. Maskinene er driftssikre, samtidig som vi får tilbakemeldinger på at brukervennligheten er høy. Kramerne er enkle å bruke, og de er smidige med firehjulsstyringa, mener lederen.

kramer
kramer grus

Høy tillit
Med Østlandet som nedslagsfelt, står sjelden mange av hjullasterne i ro «hjemme» hos Sørby Utleie.

– De leies ut hyppig, og da brukes de gjerne til lasting og lossing av paller og masser. Hjullasterne fungerer ofte som servicemaskiner på byggeplassene, samt at de bidrar med brøyting og veivedlikehold, sier Authen.

Han påpeker at noen mindre utfordringer alltid vil dukke opp med maskiner, men i det store og hele er tilliten til Kramer-hjullasterne svært høy.

– Disse maskinene er jeg ikke redd for å anbefale til andre. Det sier vel det meste at vi stadig skaffer flere. Vi satser ikke på maskiner vi ikke stoler på – eller som kundene våre ikke er fornøyde med.

Stort spenn
Kramerne som durer rundt i regi av Sørby Utleie, er anskaffet via H&H Maskin i Moss. Eller mer presist – det som tidligere var H&H, men som nå har blitt en del av Entrack.

– Kramer har noen fordeler som kanskje ikke alle andre hjullastere har. Både det at de kan traktorregistreres, samt konseptet med firehjulsstyring som gir veldig god stabilitet. Akkurat det er gunstig for et utleiefirma hvor det kanskje er noen uerfarne førere innimellom, begynner Hans Christian Hagen.

Mannen som nylig gikk over til å jobbe med Entrack-logoen på brystet, er klar på at Kramer-utvalget er stort.

–  Det spenner fra den minste hjullasteren på snaue to tonn, til den største på 10 tonn. Og alle imellom naturligvis. Det samme med teleskoplastere, der går det fra tre til elleve tonn, fortsetter Hagen.

Fremtidsrettet
I maskinparken til Sørby finner man for øvrig to elektriske doninger fra Kramer. Authen legger ikke skjul på at miljøaspektet stadig blir viktigere i prosessen med å hente inn nye maskiner.

– I alle anskaffelser nå så vurderer vi å kjøpe alternativer til diesel. Vi gjør det også der det er fornuftig og hvor det finnes gode, serieproduserte maskiner. Kramer er noe vi ønsker å fortsette med i årene fremover, og da er det også viktig at det kommer nye utslippsfrie modeller etter hvert, sier Authen.

– Kramer var den første som kom på banen med en helelektrisk hjullaster. Pr. i dag kan vi tilby to elektriske varianter, og det vil komme enda flere modeller med nye batteri- og ladeløsninger, forteller Hagen.

Gir fordeler
Når man først ser litt fremover – hva tenker egentlig Hans Christian Hagen om at H&H Maskin nå er under Entracks vinger?

–  Det har jeg rett og slett veldig stor tro på. Vi som tidligere var H&H, og importør av Kramer og Yanmar, får nå et landsdekkende salgs- og serviceapparat. Samtidig som vi i langt større grad blir en totalleverandør på utstyr, sier Hagen, før han avslutter:

– Jeg tror mange har savnet en Entrack-avdeling i dette området. Med avdelinga i Moss nå, ligger man sentralt til både med tanke på Oslo og helt ned til svenskegrensa. Det er en stor fordel for både nye og gamle kunder!

1
2

Finn maskinselger

Maskinselgere
Velg område
Christian Salomon Olsen
48 27 15 75
christian.olsen@entrack.no

Alexander Apeland
90 84 33 90
alexander.apeland@entrack.no

Torstein Børve
48 01 47 34
torstein@entrack.no

Torstein Børve
48 01 47 34
torstein@entrack.no

Tor Isdahl (Yanmar/Kramer)
930 36 814
tor.isdahl@entrack.no

Thomas Bakervik
46 19 06 53
thomas@entrack.no

Tor Isdahl (Yanmar/Kramer)
930 36 814
tor.isdahl@entrack.no

Harald Holte
95 19 55 70
harald@entrack.no

Hedmark/Oppland
Anders Roterud

97 69 64 26
anders.roterud@entrack.no

Hedmark
Tor Hammer
99 10 36 46
tor@entrack.no

Alf Magne Gausen
90 61 83 93
alf.gausen@entrack.no

Rolf-Eirik Ivarsson
91 10 22 51
rolf-eirik.ivarsson@entrack.no

Yanmar
Hans Christian Hagen
91 51 02 42
hchagen@hh-maskin.no

Kramer
Tom Erik Huuse
90 06 29 84
tehuuse@hh-maskin.no

Du kan også selvfølgelig kontakte oss på firmapost@entrack.no eller telefon 62 94 54 40 – eller du kan legge igjen informasjonen din under her så tar vi kontakt med deg så snart som mulig!

Kontakt oss