Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

– Disse graverne er gull verdt

1 IMG 1551 Large 1
For snaue fem år siden tok gravemaskinentusiast Bjørn Ivar Trudvang et tydelig valg. Det er han glad for i dag.

– Det står anleggsleder på kortet mitt, men jeg er fortsatt fryktelig glad i å kjøre gravemaskin. Jeg sitter nok i maskinen opp mot fire dager i uka, gliser Trudvang.

54-åringen har tatt plass i Oslos gater hvor Transtema G-Trench gyver løs på dagens utfordringer. Blant brøytekanter og speilblanke veier opererer firmaets nyeste Yanmar-graver – en SV60.

– Dette er foreløpig den siste i rekka. Vi fikk maskinen i sommer, og er meget fornøyde med den. Noe annet hadde vi heller ikke forventet, fastslår Trudvang.

3 IMG 1628 Medium
7 IMG 1715 Medium

Gode erfaringer

Anleggslederen skrur tiden raskt tilbake til 2019 da gravefirmaet så dagens lys. Det skulle investeres i fire maskiner, fordelt på 6- og 8-tonnere, og runden ble tatt til forskjellige leverandører.

– Vi ba om å få maskiner hjem til meg for å teste dem ut. Evalueringsskjemaer ble laget og flere fikk testet ut graverne. Etter hvert ble valget tatt, vi gikk for Yanmar-maskiner, forteller Trudvang.

Siden den gang har stadig flere Yanmar-er tatt turen til Transtema G-Trench. I dag teller maskinparken totalt åtte stykker.

– Vi har fra 1,8 til 8,5 tonn. Og erfaringene våre er gode, det er aldri noe tull med maskinene. Frem til dags dato har vi ikke hatt driftsstans på noen av dem utover avtalte servicer. Det er gull verdt, for vi er avhengige av at graverne går som planlagt.

Stabile

Transtema G-Trench har hovedbase på Fjellhamar i Lørenskog, og omsetter årlig for drøye 50 millioner kroner. Med Østlandet som nedslagsfelt driver Trudvang og co. hovedsakelig med fibergraving, samt en del strømgraving.

– Jeg vil trekke frem stabilitet som en av hovedstyrkene til Yanmar. De har relativt lange belter på understellet som gjør maskinen stabil. Dessuten er det god hydraulikk og komfortable hytter. Personlig er jeg ingen smågutt, jeg er mer enn 0,1 tonn graver for å si det sånn. Likevel har jeg god plass i hytta, sier anleggslederen.

8 IMG 1734 Medium
12 IMG 1870 Medium

Rask og smidig

Han får følge av kollega Nikola Ivancevic (35) – mannen som kjører den ferskeste gravemaskinen mest.

– Jeg har også tidligere hatt en 6-tonner fra Yanmar, og disse maskinene er gunstige for jobber i Oslo. De har nok kraft, samtidig som de er veldig raske og smidige, mener Ivancevic.

Maskinføreren legger ikke skjul på at han har blitt en svoren Yanmar-fan i løpet av de siste årene.

– Personlig er jeg ekstremt fornøyd. Det er pålitelige gravere som kanskje ikke er like dyre som en del andre merker, men i mine øyne minst like gode.

Ingenting å klage på

Det er imidlertid ikke bare maskinene i seg selv Transtema G-Trench setter pris på. Samtlige Yanmar-gravere er anskaffet via H&H Maskin, firmaet som nå har blitt Entracks avdeling i Moss.

– Jeg kan med hånda på hjertet si at samarbeidet med H&H Maskin har vært plettfritt. Vi har ingenting å klage på, sier Trudvang.

Han påpeker at en investering i maskinparken er så mye mer enn bare doningen i seg selv.

– Den personlige servicen har så mye å si. Folkene i H&H Maskin har alltid vært lett å få tak i, og de ordner opp raskt dersom det er noe. De tar seg også tid til en prat dersom vi har noen spørsmål eller utfordringer – uten å pushe salg. Det verdsetter jeg høyt.

11 IMG 1815 Medium
6 IMG 1695 Medium

Bytter ikke merke

Den rutinerte maskinføreren frykter ikke at nærheten blir borte når H&H nå har blitt en del av en større aktør som Entrack.

– Overhodet ikke. Det har ikke gått mange månedene foreløpig, men vi har ikke merket noen forskjell etter at de ble kjøpt opp. Jeg er helt sikker på at samarbeidet vil fortsette å være godt. Entrack er dessuten et navn som er synonymt med kvalitet og god service i bransjen, mener Trudvang.

Og når det kommer til nye gravere i fremtiden, er anleggslederen krystallklar.

– I dag er jeg glad for at vi valgte å satse på Yanmar da vi startet opp. Både maskinene i seg selv, og oppfølginga vi får, fungerer godt. Det er ingen grunn til å bytte merke så lenge vi er fornøyde med det vi har, avslutter Bjørn Ivar Trudvang.

Finn maskinselger

Maskinselgere
Velg område
Christian Salomon Olsen
48 27 15 75
christian.olsen@entrack.no

Alexander Apeland
90 84 33 90
alexander.apeland@entrack.no

Torstein Børve
48 01 47 34
torstein@entrack.no

Torstein Børve
48 01 47 34
torstein@entrack.no

Tor Isdahl (Yanmar/Kramer)
930 36 814
tor.isdahl@entrack.no

Thomas Bakervik
46 19 06 53
thomas@entrack.no

Tor Isdahl (Yanmar/Kramer)
930 36 814
tor.isdahl@entrack.no

Harald Holte
95 19 55 70
harald@entrack.no

Hedmark/Oppland
Anders Roterud

97 69 64 26
anders.roterud@entrack.no

Hedmark
Tor Hammer
99 10 36 46
tor@entrack.no

Alf Magne Gausen
90 61 83 93
alf.gausen@entrack.no

Rolf-Eirik Ivarsson
91 10 22 51
rolf-eirik.ivarsson@entrack.no

Yanmar
Hans Christian Hagen
91 51 02 42
hchagen@entrack.no

Kramer
Tom Erik Huuse
90 06 29 84
tehuuse@entrack.no

Du kan også selvfølgelig kontakte oss på firmapost@entrack.no eller telefon 62 94 54 40 – eller du kan legge igjen informasjonen din under her så tar vi kontakt med deg så snart som mulig!

Kontakt oss