Om oss

Om virksomheten

Entrack AS er Norges største sted for nye og brukte deler til anleggsmaskiner.
Vi er også en av to importører av Kobelco gravemaskiner.

Et stort og innholdsrikt lager sørger for at vi er leveringsdyktige på de aller fleste slite- og forbruksdeler. Et bredt kontaktnett i inn- og utland gjør at vi hurtig skaffer frem ikke lagerførte varer.

 

 Fra vårt delelager.

Firmabakgrunn

Historikk

1976: Entrack Norge A/S ble etablert i 1976 av Torbjørn Kvesetberg.  Hans bakgrunn som maskinentreprenør gjorde at han, sammen med en svensk kollega, fant det interessant med import av slitedeler for anleggsmaskiner til en mye lavere pris enn bransjen til da var vant med. I begynnelsen ble det importert fra Simmel og Ramella, men andre leverandører kom til etter hvert.

 

 Entrack’s grunnlegger, Torbjørn Kvesetberg
1977: Kjøper en nedlagt sagbrukstomt på Grinder i Grue kommune der firmaet etter etappevise utvidelser i dag disponerer ca. 70 mål tomt og over 12000 kvm. verksted, lager, butikk og kontorer. Fra første halvdel av 1980-tallet har Torbjørns sønner, Tom Arne og Robert jobbet i bedriften og vært med i utviklingen av firmaet. Torbjørn gikk bort i 2010, 80 år gammel.

I begynnelsen besto varespekteret stort sett av rene slitedeler, slik som kjeder, ruller og bakhjul for bulldosere og gravemaskiner i tillegg til slitestål og tenner.  Etter hvert ble varelageret utvidet til å gjelde motor-, transmisjon-, hydraulikk- og bremsedeler, startbatterier og verktøy.

1978: Startet med hugging av anleggsmaskiner parallelt med import og salg av nye deler. Hugging og salg av brukte deler økte jevnt utover 1980- og 90-tallet.

1982: Lagerbygg på 120 kv.m. for smådeler i tilknytning til kontorbygget ferdigstilles.

1983: Begynte å importere Itm-Italtractor understells-deler og import/salg av Takeuchi minigravere (til 1987/88).

1986: Nytt lager/verkstedbygg på 1100 kv.m blir tatt i bruk. Samme år bygges eksisterende kontorer om og utvides.

1996: Startet import av gummibelter fra Taeryuk som i dag heter Camoplast etter det store Kanadisk-eide selskapets oppkjøp i 2008. Samme år kjøpes og flyttes en industrihall på 1500 kv.m. fra Gardermoen og gjenreises på Grinder. Den blir tatt i bruk til anleggsverksted og bruktdelelager i tillegg til maskinering og hydraulikkverksted. Samtidig utvides kontorbygget med butikk, møterom og nytt spiserom, til sammen ca 200 kv.m.

1999: Powertilt kom inn i produktspekteret, Entrack kjøpte delefirmaet Schløsser Møller og en avdeling i Trondheim ble etablert. Etter hvert kom skuffer/hurtigkoblinger fra SB og Klepp Mek.

2005: Overtar Tammer Diesel agenturet og derved også byttemotorer. Samme år tar også Entrack over HM-batterier i Oslo.

2006: Kjøper huggeavdelingen til Rosendal Maskin AS, flytter denne til Grinder og blir dermed Norges største leverandør av brukte deler. I dag finnes til enhver tid ca. 400 maskiner under demontering i tillegg til et betydelig lager av demonterte komponenter. Vi hugger mellom 60 og 80 anleggsmaskiner årlig og leverer betydelige mengder stål til resirkulering. Salg av brukte deler er stabilt og utgjør en betydelig og viktig del av omsetningen. Brukte deler blir også eksportert til bl.a. Midtøsten og Afrika.

2007: Kjøper Vinge Vei og Anleggsutstyr i Trøndelag og innlemmer dette i Trondheimsavdelingen.

2008: Kontor/administrasjonsbygget utvides med en 2. etasje samtidig som butikken blir større. Tillegget utgjør ca 300 kv.m. Dette året flyttet Trondheims-avdelingen fra Nardo til større lokaler på Heimdal. Bemannet avdeling på Lillehammer ble etablert etter å ha hatt lager på plass siden slutten av 1990-tallet. Entrack fikk samme år importen av MTG med tannsystemer som KingMet, Fixmet og StarMet. Entrack hadde solgt Cat J/side-pin tenner fra MTG siden begynnelsen på 2000-tallet.

2009: Kjøpte alt av verktøy og deler fra Osmarka Hydraulikk og flyttet det til hydraulikkverkstedet på Grinder.

2010: Kjøpte delelageret fra Rishaug Anleggsmaskiner AS, ansatte nøkkelpersonell og startet levering av deler til Kobelco. Samme år ble alt av deler og utstyr fra Sørum Elektrodiesel kjøpt og det ble etablert diesel-elektrisk verksted på Grinder. Dieselverkstedet klarer foreløpig kun eldre innsprøytingssystemer.

2011: Nytt lagertilbygg på 1100 kv.m. ferdigstilles på Grinder. Etablerer Entrack avdeling Stavanger på Klepp. Samme år flytter Lillehammer-avdelingen til nye lokaler med butikk i Industrigata 54. Dette året startet også et tettere samarbeid mellom Entrack og Olofsfors AB. Entrack er norsk importør av Bruxite skuffestål, sliteribber og bolt-on slitestål. Vi leverer også SharqEdge vegstål i store deler av landet.

2012: Navnet forandres til Entrack AS etter at selskapet blir delt i drift- og eiendomsselskap. Egen avdeling i Ballangen nord i Nordland etableres. Blir samme år Norsk importør for Intermercato klyper og rotatorer.

2013: Kjøper Delko International og etablerer ny Oslo-avdeling på Skedsmo. Utvider kontor/innelager på Grinder med 150 kv.m og bygger om inngang og resepsjon. Kjøper fabrikkbygning og eiendom etter H-Profil på Grinder til bl.a. lager for brukte deler. Blir i slutten av juli dette året utpekt som den ene av to importører av Kobelco gravemaskiner i Norge, med område fra Agder til Finnmark og Hedmark fylke. I oktober dette året blir verksted/lagerbygget fra 1986 totalskadd av brann.

2014: Kjøper Kristiansand Anleggssenter AS og Entrack avdeling Kristiansand er et faktum. I Trondheim dobles arealet og får butikk med anleggsprodukter i tillegg til større lager og nye/flere kontorplasser. Avdelingen i Ballangen utvides også med butikk/utstillingslokale. Verkstedkapasiteten på Grinder utvides/bygges om med klargjøringshall for nye Kobelco gravemaskiner. Gjenoppbygging av lager og vaskehall ferdigstilles.

2016: Entrack kåres til Årets Kobelco forhandler i Europa blandt 39 forhandlere.

Entrack A/S importerer i dag slitedeler fra flere av de store produsentene som Usco/ITR, Olofsfors AB, Metalogenia/MTG m.m. – gummibelter fra Camso,  Powertilt fra Helac USA, byttemotor/deler fra Tammer Diesel OY i Finland, verktøy fra tyske Carl Walter og batterier fra Banner i Østerrike, klyper fra svenske Intermercato i tillegg til originale og uoriginale reservedeler for Caterpillar, Atlas-Terex, Komatsu, Volvo, O&K, Fiat-Kobelco, Fiat-Hitachi, New Holland Kobelco og originaldeler til «True Blue» Kobelco. Vi leverer også understells-deler til de fleste minigravere på markedet.

Vi forhandler Bondura/Boltex ekspansjonsbolter, Fleetguard filter, Castrol oljer, Klepp, Gjerstad og SB skuffer og hurtigfester, vendbare tenner, bolter og fronter.

Vi er også store på glass til de fleste typer anleggsmaskiner, leverer starter/dynamo, beltegir og hydraulikkpumper/motor.

Entrack er Norsk importør for Kobelco gravemaskiner i kyst-fylkene fra Aust-Agder i syd til Finnmark i nord i tillegg til Hedmark og Svalbard.

Entrack omsetter også brukte anleggsmaskiner innenlands og på eksport.

Entrack er en forhandler av deler og utstyr til anleggsmaskiner og satser på god service og kvalitetsprodukter til fornuftig pris.

Avd Grinder, Avd Trondheim, Avd Lillehammer,
Avd Stavanger/Kleppe,Avd Ballangen,
Avd Oslo, Avd Kristiansand

Billig frostvæske

Partisalg! Vi har et parti med rød frostvæske som vi selger ut.
100,- + mva pr kanne(4L), 350,- + mva for en kartong (4stk)
Befinner seg på Hovedkontoret på Grinder.

Årets Kobelco forhandler i Europa

Leveringsbetingelser

Finn.no

boxFinn

Gummibeltevelger

Prøv vår gummibeltevelger for å finne rett type belte til din maskin her.

camsologo

Chockeybars

Hev og senk.

Ta en titt på en ombygd Kobelco SK260SRNLC-3 med heve hytte.

DSC_0193

 

Stor batteri test

naflogo

Sjekk NAF sin batteri test!

NAF test

Se oss på facebook

Ta gjerne en titt på vår side på facebook.

Flott Kobelco

Ta en titt på denne hoggstmaskinen